Verzekeringen

Als eigenaar van een motorrijtuig bent u wettelijk verplicht een WA-verzekering af te sluiten; de zogenoemde Wettelijke Aansprakelijkheids- (WA)verzekering. Hiermee verzekert u zich tegen schade die u met het motorrijtuig aan anderen toebrengt.

WA-plus en All Risk

Aanvullend aan de (basis) WA-verzekering, kunt u kiezen voor een WA-plus dekking en een All-Risk dekking. Bij de WA-plus autoverzekering (ook wel bekend als ‘beperkte casco’) wordt niet alleen de schade die u bij anderen veroorzaakt vergoed. Ook een aantal schade-vormen aan uw eigen voertuig wordt met WA-plus vergoed. Dit is het geval bij onder meer brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Schade aan de eigen auto die u zelf hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door een aanrijding) wordt niet vergoed. Bij een All Risk verzekeringen, ook wel ‘WA volledige casco’ genoemd, wordt daarnaast ook de schade aan uw auto vergoed die u zelf hebt veroorzaakt. Met een All-Risk autoverzekering voorkomt u dat u oploopt tegenhoge kosten bij schade aan uw auto.

Welke WA-verzekering het meest geschikt is voor uw voertuig, is voor een groot deel afhankelijk van de leeftijd van de auto. Daarnaast spelen de (dag)waarde van de auto en uw persoonlijke omstandigheden een belangrijk rol bij de afwegingen.

Naast schade aan de auto is het ook mogelijk dat er schade bij inzittenden of aan hun bezittingen ontstaat. Hiervoor kunt u, in combinatie met een motorrijtuigverzekering, een Ongevallen inzittendenverzekering (OIV) of een Schadeverzekering voor inzittenden (SVI) afsluiten. Bij de Ongevallen inzittendenverzekering krijgt u bij overlijden of blijvende invaliditeit een vast bedrag uitgekeerd. In het geval van de Schadeverzekering voor inzittenden krijgt u de werkelijke schade vergoed die u als bestuurder en de eventuele inzittenden oplopen.

Wij adviseren u graag bij de keuze voor een van bovenstaande verzekeringen.