Verzekeringen | Autobedrijf Lammerts

Verzekeringen

Als eigenaar van een motorrijtuig bent u wettelijk verplicht zich te verzekeren tegen schade die u met het motorrijtuig aan anderen toebrengt:de zogenoemde Wettelijke Aansprakelijkheids- (WA)verzekering.

Daarnaast kan er onderscheid gemaakt worden tussen WA-plus dekking en All Risk. Bij de WA-plus dekking (beperkt casco) verzekering wordt de schade die je bij anderen veroorzaakt, maar ook een aantal schades aan je eigen voertuig vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Schade aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorvbeeld een aanrijding) wordt niet vergoed. Bij All Risk verzekeringen wordt alles vergoed wat onder beperkt casco valt. Zoals diefstal, ruitbreuk, storm en brand, maar ook alle schade aan uw eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt wordt vergoed.

Welke vorm u kiest, is veelal afhankelijk van de leeftijd van de auto, de (dag)waarde van de auto en uw persoonlijke omstandigheden.
Naast schade aan de auto is het ook mogelijk dat er schade aan de inzittenden of aan hun bezittingen ontstaat. Hiervoor kunt u, in combinatie met een motorrijtuigverzekering, een Ongevallen Inzittenden- resp. Schade Inzittenden- verzekering afsluiten.

Wij adviseren u graag bij de keuze van een van bovenstaande verzekeringen.